Hvad er demokratiets tilstand? Eller.. Betyder ”demokrati” overhoved noget?

Vi kalder vores styreform demokrati, men er det i virkeligheden ”de få” eller ”de rette” der regerer med ”de manges” godkendelse?

Det oprindelige demokratiske princip for repræsentation var ikke afstemning, men lodtrækning. Men i dag kan man kun forestille sig at et forslag om at sammensætte parlamentet via tilfældighedsprincippet ville blive mødt med modstand: Hvordan sikrer vi så, at dem, der regerer, ikke er komplet inkompetente? Men afslører modstanden mod at hvem-som-helst kunne få politisk magt, i virkeligheden en foragt over for demokratiet? En mistillid til at folket er i stand til at regerer over sig selv?

Til aftenskolen vil Søs Bayer holde oplæg om Det demokratiske paradoks og om spændingerne i demokratiet imellem liv og politi – og imellem magt, dannelse, leg og fælleskab.

Oplægsholder: Søs Bayer

Eventtitel: Det demokratiske paradoks

Tidspunkt: 27. November 2019, 19:00 – 21:00

Sted: KKT – Kommunal Kunst og Teknik – Blågårds Plads 3, 3. etage, 2200 København N

Facebook-event URL:  https://www.facebook.com/events/2661338647321196/

______________________________

Alle er velkomne, uanset baggrund eller forudsætninger.
Det er gratis at deltage og der vil blive serveret the og kaffe.

AFTENENS PROGRAM
Velkomst
Oplæg v. Søs Bayer
Samtaler i mindre grupper
Diskussion i plenum

ANBEFALET LÆSNING

Jacgues Ranciere: Does democracy mean something? I Rancière, Jacques (2010): Dissensus. On politics and aesthetics. Blomsbury.

OM PROBLEMAS AFTENSKOLE
Problemas Aftenskole er en gratis, filosofisk aftenskole der afholdes hver anden uge hos Kommunal Kunst og Teknik på Blågårds Plads 3. Vi arbejder ikke med en traditionel sondring mellem lærer og elev, men arbejder ud fra en forudsætning om, at mennesker der mødes om ’et fælles tredje’ lærer af hinanden og lærer sammen.
Problemas Aftenskole er også et eksperiment med at udvikle ”undervisningsbaseret forskning”: Som en del af aftenskolen producerer vi en antologi – det såkaldte Problemkatalog – med tekster der samler op på, eller tænker videre over, de samtaler som aftenskolen har givet anledning til.

Vi opfordrer alle deltagere til at bidrage til Problemkataloget.

Problemas aftenskole afholdes i samarbejde med Kommunal Kunst og Teknik og Det FRIE Universitet. Vi modtager økonomisk støtte fra Nørrebro Lokaludvalg.